2023-10-24 13:46Pressmeddelande

Höstlov på Wanås Konst

Höstlov på Wanås Konst 2023Svampar höstlov på Wanås 2023

Ficklampsvisningar, öppen studio och ungdomsklubb på Wanås under höstlovet. 

Wanås Konst välkomnar besökarna till skulpturparken när löven skiftar i höstens alla färger. Under höstlovet är verkstaden öppen där barn och vuxna kan lära sig att göra pigment och färga med svampar och växter. När mörkret faller arrangeras visningar med ficklampor i skogen för att uppleva konsten i skulpturparken. Wanås Konst har producerat Lilla Konstpodden som är anpassad för familjer med yngre barn och ger, lekar och låtar att sjunga med till. För ungdomar mellan 15-18 år arrangeras höstlovshäng den 2 november tillsammans med konstnären Gurli Kruber. Fullt pogram på hemsidan

Program höstlov Wanås Konst 2023

Öppen verkstad - Vår magiska värld

Välkommen till Wanås Konst Studio där vi i höst dyker ner i vår magiska värld, tillsammans utforskar vi svampar och växter och utmanar vår egen kreativitet. Under höstlovet kan du prova på att göra svampavtryck, inspireras av naturens former och färger och lära dig att göra pigment av svampar och växter.

När: Drop in alla dagar kl. 10-16
Var: Wanås Konst Studio
Hur: ingår i entréavgiften, under 19 år fri entré

Öppen verkstad - Färger som växer

Wanås Konst Studio gästas av konstnären Gurli Kruber och Kerstin Kruber, dotter och mor som har många års erfarenhet av växtfärgning. Välkommen till en experimentell verkstad där du får prova på att göra pigment av svampar och växter. Med inspiration från hantverket, färger och naturens former får du utforska din kreativitet.

När: Drop in 2 november kl. 10-16
Var: Wanås Konst Studio
Hur: ingår i entréavgiften, under 19 år fri entré

Ficklampsvisning i skulpturparken

Vad händer i skulpturparken när det blir kväll? Hur ser konstverken ut i mörkret? Vi utforskar konsten och naturen med ficklampor!

När mörkret faller samlas vi utanför entrélogen. Tillsammans ger vi oss ut i skulpturparken med ficklamporna redo för att undersöka hur konstverken ser ut när det blivit mörkt. Vi går tillsammans under hela turen. Ficklampsvisningen är främst för barn, max en modig och nyfiken vuxen per barn får följa med. 

När: 1 november kl. 16. 30-18
Var: Samling vid entrélogen
Hur: medtag gärna egen ficklampa. Barn som går med på visningen måste kunna gå själva, det är inte framkomligt med vagn. Ingår i entréavgiften under 19 år fri entré, endast ficklampsvisning 75 kr för vuxen. Anmälan till pedagogik@wanaskonst.se , begränsat antal platser, först till kvarn!

Höstlovsträff med Wanås Konstklubb 15+

Är du mellan 15 och 18 år och vill utforska konst, träffa kompisar och fika? Välkommen till Wanås Konstklubb 15+ som kör en extra lång höstlovsträff. Konstnären Gurli Kruber och hennes mamma Kerstin kan massor om växtfärgning och tillsammans med dem utforskar vi hur man kan göra pigment av svampar och växter, färgar, målar och experimenterar.

När: 2 november kl. 10-16
Var: Wanås Konst Studio. Vi hämtar vid busshållplatsen i Knislinge om det behövs, meddela det när ni anmäler er. 
Hur: Ni anmäler er till pedagogik@wanaskonst.se. Ta gärna med kompisar och tipsa dem som kan vara intresserade! Medtag egen lunch eller köp på Wanås Konst Café.

Som medlem i Wanås Konstklubb 15+ får du ett medlemskort som ger dig möjlighet att delta gratis i andra aktiviteter på Wanås Konst och kan ta med en valfri gäst. Kortet får du när du deltar på någon av våra träffar.

Lilla Konstpodden – Konstprat, lekar och låtar

Lilla Konstpodden är 7 inspirerande avsnitt med konstprat, lekar och låtar för små upptäckare och deras vuxna. Låt Lilla Konstpodden guida er ut i skulpturparken och utforska några av de mest älskade konstverken på Wanås Konst. Poddavsnitten är skapade av Micaela Gustafsson, musiker och låtskrivare som också gjort Bebispodden och Trotspodden för SR Barnradion.

Du behöver en smartphone för att lyssna, högtalare finns att låna i entrén. Här hittar du Lilla Konstpodden: https://soundcloud.com/wanaskonst/sets/lilla-konstpodden-konstprat

Lyssna i skulpturparken och hemma – så många gånger du vill!

Bästa Biennalen  

Wanås Konst är den del av Bästa Biennalen som i år fyller 10 år. Festivalen är Sveriges största konsthändelse för barn och unga. Under perioden på och kring skolornas höstlov (21 oktober—5 november) kommer det runt om i Sydsverige att finnas hundratals möjligheter. Mer information på www.bastabiennalen.se

 


Om Wanås Konst

Wanås Konst producerar platsspecifik internationell samtidskonst utomhus i landskapet runt Wanås i Skåne. Förutom den permanenta samlingen, visas omfattande tillfälliga utställningar utom- och inomhus, med tillhörande program med visningar, konstnärssamtal och workshops för en bred publik. I skulpturparken och den permanenta samlingen finns ett 70-tal platsspecifika verk i landskapet som skapats särskilt för Wanås Konst av konstnärer såsom Igshaan dams, Nathalie Djurberg & Hans Berg, William Forsythe, Ann Hamilton, Jenny Holzer, Yoko Ono, och Ann-Sofi Sidén mfl. Wanås är en plats i världen där konst, natur och historia möts. På Wanås verkar Wanås Konst, Wanås Restaurant Hotel och Wanås Gods AB och det finns även ett medeltida slott. Wanås ligger i Östra Göinge kommun i nordöstra Skåne 1,5 tim från Malmö/Köpenhamn. För mer info vänligen se www.wanas.se Wanås Konst drivs av den fristående ideella Stiftelsen Wanås Utställningar. Verksamheten finansieras genom statligt, regionalt (Region Skåne) och kommunalt stöd, egenintäkter samt privata fonder och sponsring.