2020-10-19 06:30Pressmeddelande

Höstlov med Halloweenvisning och skulpturbak

null

På egen hand i bokskogen eller tillsammans i höstlovsverkstaden? Gå på upptäcktsfärd bland konsten, prova på att baka en skulptur eller följ med på Halloweenvisning och upptäck skulpturparkens konstverk i mörker med ficklampor. Det är några av de aktiviteter som Wanås Konst bjuder på för höstlovslediga barn. Årets höstlovsprogram pågår dagligen mellan 24 oktober och 1 november. I konsthallen och skulpturparken pågår Louise Waites och Kimsoojas utställningar till 1 november. Välkomna!
Hstlov p Wans Konst Baka skulptur Foto Elin Magnusson
Höstlov i skulpturparken Wanås Konst. Baka skulptur i konstverkstaden. Foto Elin Magnusson.
Höstlov i skulpturparken Wanås Konst
I årets höstlovsprogram på Wanås Konst finns både aktiviteter att göra på egen hand eller tillsammans i visning och konstverkstad. Låna en konstkasse och bege er ut i skulpturparken för att utforska konsten på egen hand, inspireras av konstnären Louise Waites konstverk av bröd och baka skulpturer tillsammans med Wanås Konsts pedagoger.

Vågar du besöka skulpturparken när det är mörkt? Följ med på halloweenvisning med ficklampa och upplev konsten på ett nytt sätt. Föranmälan för halloweenvisning krävs, för övriga aktiviteter behövs ingen föranmälan, det är drop in och man deltar i mån av plats. Alla skulpturparkens höstlovsaktiviteter ingår i entréavgiften. Bra att veta är att Wanås Konst alltid har fri entré för barn och unga upp till 18 år. Vi anpassar vår verksamhet utifrån gällande råd kring Covid19 och gör vad vi kan för att minska smittspridningen. Läs mer nedan och på hemsidan. Varmt välkommen till oss om du är helt frisk! 
Höstlovsprogram v. 44
På egen hand – Gå på upptäcktsfärd bland konsten!
Datum: 24 oktober – 1 november
Tid: kl. 11–16
Plats: Konstkassen hämtas och lämnas i höstlovsverkstaden i Magasinet på Wanås.
Ålder: För hela familjen
Om: Låna en konstkasse och utforska konsten i skulpturparken på egen hand genom olika aktiviteter. Hur blir ett konstverk till? Prova att intervjua en skulptur?
Konstverkstad – Baka skulptur!
Datum: 24 oktober – 1 november
Tid: kl. 11–15, drop in med begränsat antal platser
Plats: höstlovsverkstaden i magasinet på Wanås
Ålder: För hela familjen, barn under 9 år deltar i vuxens sällskap.
Om: Konstnären Louise Waite har byggt en Folly (en dekorationsbyggnad) av bröd som visas på Wanås Konst 17 okt – 1 nov. Vi inspireras av hennes konstverk och bakar olika former för att tillsammans bygga en skulptur som växer sig större för varje dag.
Pop up-verkstad på Vita skolan – Skapa med tyg
Datum: 27 oktober
Tid: kl. 10 – 12, drop in med begränsat antal platser
Plats: Vita skolan i Broby
Ålder: För hela familjen, barn under 9 år deltar i vuxens sällskap.
Om: Prova på att bygga en skulptur av tyg! Konstnären Kimsooja arbetar ofta med tyg, det kan vara kläder eller lakan. Hon är intresserad av de historier som tygerna bär på. Vem har burit dem? Vad har de varit med om?

Halloweenvisning – vi utforskar skulpturparken med ficklampor!
Datum: 29 oktober
Tid: kl. 17.30 – 19.00
Plats: Wanås Konst, samling vid konsthallens entré.
Ålder: För hela familjen, barn deltar i vuxens sällskap.
Om: Upplev skulpturparken på kvällen. Hur ser konstverken ut i mörkret? Begränsat antal platser, anmälan till pedagogik@wanaskonst.se senast 28 oktober. Max 1 vuxen per barn (vi ser gärna att syskon delar på en vuxen). Medtag egen ficklampa!
 
Aktuella utställningar:
Kimsooja
Sowing Into Painting
Curatorer: Elisabeth Millqvist & Mattias Givell
Utställningsperiod: 9 maj – 1 november 2020
Louise Waite
The Folly
Curator: Malin Gustavsson
Utställningsperiod: 17 oktober –1 november 2020
Projektet genomförs med stöd av Konstnärsnämnden
Om Wanås Konst som utflykt för hela familjen
Wanås Konst passar bra som hel- eller halvdagsutflykt för familjer med barn i alla åldrar som gillar konst eller att vara ute i naturen. Skulpturparken breder ut sig i den skånska bokskogen på ett stort område och utforskas till fots på stigar. I entrén får man en karta för att hitta de olika verken, stigarna är markerade utifrån tillgänglighet och picknickplatser är utmärkta.
Den permanenta samlingen av konstverk utomhus består av över 70 verk som konstnärerna gjort särskilt för platsen, ofta i stor skala, men det kan även vara med ljud eller att man som besökare själv gör en performance. Många, men inte alla, av konstverken kan man ta på eller till och med klättra eller gunga i – kolla dock först på skyltarna i skulpturparken vad som gäller för varje verk. Hundar i koppel är välkomna. I konsthallen finns ett mysigt ekologiskt soppcafé, shop med design och deli med skånskt mathantverk. Bra skor och varma, oömma kläder rekommenderas!
Kom ofta – bli medlem i Wanås Konstklubb
Vuxna och studerande kan bli medlemmar i Wanås Konstklubb som erbjuder aktiviteter året runt, fri entré till Wanås Konst, Louisiana, Vandalorum och andra konstinstitutioner och rabatter i shop och deli och på boutiquehotellet Wanås Restaurant Hotel. Läs mer på webben: https://www.wanaskonst.se/sv-se/Wanås-Konstklubb/Om-Wanås-Konstklubb
Vi välkomnar besökare att uppleva konsten och naturen och njut av friska luften. Området omfattar 40 hektar. Wanås Konst följer löpande händelseutvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående COVID-19.
Åtgärder kopplat till besök för att förhindra smittspridning:
Städfrekvensen har utökats.
Vi har en strikt policy om att personalen ska stanna hemma vid minsta möjliga symtom och uppmanar besökare att vid minsta antydan till sjukdomssymptom stanna hemma.
På grund av COVID-19 uppmanar vi besökare och media att hålla koll på hemsidan för ev. ändringar.
………………………………………………………
Wanås Konst – Stiftelsen Wanås Utställningar
Besök Wanås
Wanås Konst Skulpturpark
med samlingen öppen året runt dagligen kl. 10 – 17.
Wanås Konst Konsthall, Shop & Deli, Soppcafé öppettider 2020: www.wanaskonst.se
29 feb – 9 maj, fre – sön, kl. 11 – 16
10 maj – 30 sep, alla dagar, kl. 10 – 17 (Midsommarafton 19 jun stängt )
1 okt – 1 nov okt, tis – sön, kl. 11 – 16
Specialöppet: påsklovsveckan, 6 – 13 apr, dagligen, kl. 11–16, höstlovet, 26 okt – 1 nov, dagligen, kl. 11–16
Wanås Konst soppcafé – fika och soppa under konsthallens öppettider.
Wanås Restaurant Hotel – vänligen se www.wanasrh.se
För mer information vänligen kontakta:   
Sofia Bertilsson, presskontakt
0733-86 68 20, press@wanaskonst.se
http://www.wanaskonst.se/sv-se/
Pressrum: http://news.cision.com/se/wanas-konst (här finns fler bilder för nedladdning)
Wanås Konst – Center för Konst och Lärande, producerar och förmedlar konst som utmanar och förändrar synen på samhället, utomhus i landskapet runt Wanås i Skåne. Förutom den permanenta samlingen, visas omfattande tillfälliga utställningar utom- och inomhus, med tillhörande program med visningar, konstnärssamtal och workshops för en bred publik. 
Wanås Konst producerar platsspecifik internationell samtidskonst och lärande med nyskapande och tillgänglighet för alla som ledord. I skulpturparken och den permanenta samlingen finns ett 70-tal platsspecifika verk i landskapet som skapats särskilt för Wanås Konst av konstnärer såsom Igshaan dams, Nathalie Djurberg & Hans Berg, William Forsythe, Ann Hamilton, Jenny Holzer, Yoko Ono, och Ann-Sofi Sidén mfl. Sedan 1987 har över 300 konstnärer medverkat i utställningar. Skulpturparken omfattar 40 hektar och utforskas till fots. Ett besök där aktuella projekt och den permanenta samlingen i konsthall och skulpturpark ingår, tar 2,5 h till 4 h. Beroende på säsong och program kan man delta i specialaktiviteter och promenader. Skulpturparken har årligen ca 80 000 besök och upp till 10 000 barn och unga deltar i konstpedagogiska aktiviteter. För sitt konstpedagogiska arbete tilldelades Wanås Konst Region Skånes kulturpalett 2019.
Wanås Konst drivs av den fristående ideella Stiftelsen Wanås Utställningar skapad 1994. Marika Wachtmeister grundade verksamheten 1987 och ledde den till 2010. Sedan 2011 leds verksamheten av chefsduon Elisabeth Millqvist och Mattias Givell. Verksamheten finansieras genom statligt, regionalt (Region Skåne) och kommunalt stöd, egenintäkter samt privata fonder och sponsring. Wanås Konst är medlem av European Land + Art Network (ELAN).
Wanås är en plats i världen där konst, natur och historia möts. På Wanås verkar Wanås Konst, Wanås Restaurant Hotel och Wanås Gods AB och det finns även ett medeltida slott. Wanås ligger i Östra Göinge kommun i nordöstra Skåne 1,5 h från Malmö/Köpenhamn. För mer info vänligen se www.wanas.se
Taggar:


Om Wanås Konst

Wanås Konst – Center för Konst och Lärande, producerar och förmedlar konst som utmanar och förändrar synen på samhället, utomhus i landskapet runt Wanås i Skåne. Förutom den permanenta samlingen, visas omfattande tillfälliga utställningar utom- och inomhus, med tillhörande program med visningar, konstnärssamtal och workshops för en bred publik. Wanås Konst producerar platsspecifik internationell samtidskonst och lärande med nyskapande och tillgänglighet för alla som ledord. I skulpturparken och den permanenta samlingen finns ett 70-tal platsspecifika verk i landskapet som skapats särskilt för Wanås Konst av konstnärer såsom Igshaan Adams, Nathalie Djurberg & Hans Berg, William Forsythe, Ann Hamilton, Jenny Holzer, Yoko Ono, och Ann-Sofi Sidén mfl. Sedan 1987 har över 300 konstnärer medverkat i utställningar. Skulpturparken omfattar 40 hektar och utforskas till fots. Wanås Konst drivs av den fristående ideella Stiftelsen Wanås Utställningar skapad 1994. Marika Wachtmeister grundade verksamheten 1987 och ledde den till 2010. Sedan 2011 leds verksamheten av chefsduon Elisabeth Millqvist och Mattias Givell. Verksamheten finansieras genom stöd av Östra Göinge kommun, Region Skåne, statligt stöd egenintäkter samt privata fonder och sponsring. Wanås Konst är medlem av European Land + Art Network (ELAN). Wanås är en plats i världen där konst, natur och historia möts. På Wanås verkar Wanås Konst, Wanås Restaurant Hotel och Wanås Gods AB och det finns även ett medeltida slott. Wanås ligger i Östra Göinge kommun i nordöstra Skåne 1,5 h från Malmö/Köpenhamn. För mer info vänligen se www.wanas.se